Utflykt till Hedesunda

/

 

”Hej alla barn!  Jag heter Leif. Här jobbar jag.  Jag jobbar med järn.”

Leif är en smed. (Naomi)

Det här är   Yesr och Time-Bess. Jag lyfter järnet med en magnet.

(Time-Bless)

Smeden hettar upp järnet. Sen kan man smida det.   

( Time-Bless)

TJA! När Kickis man visat oss hur man smider fick vi testa sen. Det var jättekul. Man måste lägga järnet i elden för att det ska kunna smidas. Sen fick vi testa att  smida. Sen fick vi kladdkaka och paj som vi bakat i klassen. Det var jättegott och det var jättekul. Sen fick vi gå och bada. Det fanns fisk där och så var det kallt.  Vi fick fisk men det fanns håll i påsen. HEJ DÅ VI SES NÅN GÅNG IGEN!!!

(Bella)

Här ska Leif smida  på städet. Det var jätte kul alla i klasen fick testa och Kicki. Sen fiskade vi med påsar och badade och åt kladdkaka det var gott            sen åkte vi hem till skolan HEJ DÅ!!!

(Bella)

Så här fina saker blev det!

Hej J Jag är en cool kille som kommer på bild längre fram. J Det här är en järnspets. Den här är gjord på vikingatiden för jätte länge sen.

(Jakob)

Vi  grillade  korv på härden sen åt vi korven. Den var god. Många grillade korv på härden. Korven blev svart men de gick bra. Alla fick 2 korvar. Det var roligt  och  bra. Jag blev  varm och men det var kul och gott. Det var jobbigt  men roligt och kul.

(Tora)

Det här är en vikingagrav.

(Yesr)

TJA! Det här är  jag, den coola  killen, cool va?  I alla fall  när vi badade försökte vi fånga fisk. Jag fick en som smet.  Och det var lagom varmt i vattnet fast en de var på hösten.

(Jakob)

Jag  badar i Dalälven. Det var mycket kallt. Vi fiskade med påsar. Det var

 mycket kul. Vi plaskade. Det va mycket djupt. Det var mycket fisk. Ingen fick någon fisk.   Jakob dök för att få en fisk. Han fick ingen men han fick vatten. Vi fick kladdkaka och paj.

(Roi)

Det var iskallt i vattnet tyckte fröken!

(Kicki)

Vi gjorde halsband av järnsmycket vi fick smida.

(Tora)

Tack och hej, leverpastej!